tiistai 20. joulukuuta 2016

VAHINGOSSA

Joskus sitä voi saada mieleisensä asetelman aikaan ihan vahingossa. Niin minulle kävi jo muutama kuukausi takaperin ja edelleenkin silmäni pitävät kovasti näkemästään. Kaikki alkoi jo muutama vuosi sitten kun poikani muutti kaksiosta omaan yksiöön. Kaikkia huonekaluja hän ei luonnollisestikaan voinut ottaa pienempään asuntoon mukaansa. Ja koskapa huonekalut olivat kauniita ja yksilöllisiä, ne päätyivät meille noin niin kuin säilytykseen. Peltiarkku oli yksi näistä huonekaluista. Aikansa se nökötti varastossamme, kunnes keksin sen edellisenä talvena raahata sisälle polttopuiden säilytys arkuksi. Kevään ja lämpöisten kelien tullen, takan lämmitys väheni ja polttopuiden säilytystä ei enään sisällä tarvittu. Niinpä peltiarkun kansi suljettiin.
Hetken päästä olin nostanut vanhan puulaatikon arkun päälle odottamaan parempaa sijoituspaikkaa. Ja seuraavaksi kevään sisustus reissulta mukaani tarttui kaunis kehys, upean kuvan kera. Sekin päätyi arkun päälle odottamaan uutta sijoituspaikkaa. Koska ilmat olivat vielä jokseenkin kylmiä, kaivoin shaaleja esille, jotta kuistilla olisi kiva istua keväästä nauttien. Yhden shaaleista heitin arkun kulmalle, josta se olisi kuistille mennessä helppo napata harteille. Niin asetelma oli valmis, rennon huoleton. 

Mies tosin muutaman kerran viikkasi shaalin kauniisti toisaalle, luullen varmasti, että se oli vain jäänyt vahingossa arkun reunalle:)


Ei kommentteja: